Expozitie de fotografie: “Cucuta in ureche”

Vernisajul expozitiei de fotografie “Cucuta in ureche”, un proiect semnat Sabina Suru, va avea loc vineri, 16 Decembrie, ora 19:00. Expozitia avand ca punct central cucuta (Conium maculatum), o planta cumva misterioasa, poate fi vazuta intre 16 Decembrie si 4 Ianuarie in exclusivitate la The Room by seabam.

In trivialul dictionar floral, acest buchetel de inflorescente mici, delicate, albe, semnifica “voi muri pentru tine/din cauza ta”. Cat timp este vie si cu radacina in pamant, dezvolta o otrava puternica (la urma urmei, aceasta este considerata a fi fost planta care a implinit condamnarea lui Socrate), pentru ca dupa ce moare si lasa in urma pamantul, uscandu-se, sa devina un leac miraculos pentru multe afectiuni.

Exista un loc, la capatul orasului, unde candva era o fabrica in picioare. Acum, mai sunt doar ramasite ici-colo, intr-o mare de flori si plante strecurate prin orice crapatura in ciment. Cucuta domneste peste intrega zona. Un om s-ar putea pierde aici. S-ar putea ascunde, ca un copil, de un Celalalt matur si ar fi acompaniat doar de pietre, un Celalalt vestigial si totul ar fi acoperit de calmul albului acestor flori.

The Room se afla pe Intr. M Eminescu, la numarul 5.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.