“Statele unite ale iubirii” are premiera romaneasca pe 20 ianuarie

Drama “Statele unite ale iubirii”, scrisa si regizata de polonezul Tomasz Wasilewski, ajunge in 20 ianuarie pe marile ecrane din Romania, distribuita de Transilvania Film. Filmul, o co-productie Polonia – Suedia, este partial inspirat din amintirile din copilarie ale regizorului si scenaristului Tomasz Wasilewski.

Filmul a avut premiera la Festivalul International de Film de la Berlin, unde a luat premiul pentru Cel mai bun scenariu, si este unul dintre marii castigatori ai Polish Film Festival, luand premii pentru regie, montaj, costume, actor si actrita in roluri secundare.

Polonia, 1990. Vantul schimbarii bate deasupra tarii. Se simte primul an euforic de libertate, dar şi nesiguranţa viitorului. Patru femei aparent fericite decid ca a venit vremea sa-şi reinventeze vietile, sa lupte pentru fericire si pentru a-si implini dorintele. Agata este o mama tanara captiva intr-un mariaj nefericit. Ea va cauta refugiu intr-o alta relatie, una imposibila. Renata este o profesoara mai in varsta fascinata de vecina ei Marzena. Sora Marzenei este o directoare de scoala indragostita de tatal unuia dintre elevi. Intre efectele vietii traite sub un regim comunist si o intelegere si aplicare gresite a propriilor libertati proaspat dobandite, “Statele unite ale iubirii” este un film viu, despre natura umana si slabiciunile ei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *