Mihai Constantin este „Regele Lear” pe 29 decembrie

Spectacolul de teatru „Regele Lear” de William Shakespeare, in regia si scenografia lui David Doiashvili, a avut premiera luna aceasta la Teatrul National Bucuresti. Spectacolul se mai joaca anul acesta pe 29 decembrie, ora 19.00, la Sala Mare a TNB. In distributie: Mihai Constantin, Monica Davidescu, Marius Manole.

Dupa cum se subliniaza pe site-ul teatrului, candva, de mult, probabil in 1605, un om pe nume William Shakespeare, folosindu-se de o pana, a scris o piesa despre legendarul rege britanic Lear si cele trei fiice ale sale. 🙂 Scrierea acestei piese a dat nastere unui sir nesfarsit de montari teatrale, multe dintre acestea in limbi despre care Shakespeare nu auzise si in tari despre care nu banuia ca exista.

Dupa 46 de ani de la spectacolul „Regele Lear” al lui Radu Penciulescu, cu George Constantin in rolul principal, scrierea lui Shakepeare revine la TNB intr-o noua versiune, cu fiul sau Mihai Constantin.

„Mihai Constantin – Regele Lear – este un actor paradoxal: o forta coplesitoare prin prezenta sa scenica dublata de o candoare si o duiosie interioara care iti aduce lacrimi in ochi.” (Alina Epingeac, Yorick)

Biletele se gasesc AICI.

Sursa foto: TNB Facebook

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.