CinEd invita profesorii la o sesiune de formare cinematografica

CinEd, initiativa europeana de educatie cinematografica pentru tineri, incepe anul 2 de activitate in Romania cu o serie de sesiuni de formare adresate facilitatorilor educationali. Pe 21 ianuarie, in Bucuresti, de la 13:00 la 16:00, la cinema Elvira Popescu (bd. Dacia, nr. 77, in cadrul Institutului Francez) are loc prima sesiune de formare din acest an.

Evenimentul se adreseaza profesorilor de gimnaziu, care se pot inscrie printr-un mail la cined@nextproject.ro. Participarea este gratuita, iar training-ul va fi condus de criticul de film Gabriela Filippi.

In 2016, pentru gimnaziu si liceu, Societatea Culturala NexT a organizat in cadrul programului CinEd training-uri pentru 211 cadre didactice si bibliotecari publici din 6 orase, precum si proiectii gratuite pentru tineri, in 14 localitati din tara. La activitati au participat peste 1300 de elevi, din clasele V – XII, care au descoperit diversitatea cinemaului european si s-au familiarizat cu filmul de arta si limbajul cinematografic.

Activitatile educationale pe care le propune programul CinEd ajuta in mod activ la dezvoltarea abilitatilor elevilor de a analiza, intelege si interpreta un mesaj audio-vizual, contribuind la formarea unui public activ, precum si la apropierea de cinematografie ca arta si industrie. Printre orasele in care programul CinEd va ajunge anul acesta se numara Bucuresti, Brasov, Iasi, Ramnicu Valcea, Alexandria si Targoviste.

Programul complet al activitatilor va fi anuntat curand.

CinEd este un proiect initiat de Institutul Francez din Paris, in parteneriat cu Cinemateca Franceza si implementat in Romania de Societatea Culturala NexT (pentru nivelul gimnazial si liceal) si de Asociatia Culturala Macondo (pentru nivelul primar).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.