Expozitie Dumitru Gorzo: “Contagiune”

ARCUB deschide Programul Expozitional 2017 printr-o expozitie solo a reputatului artist roman Dumitru Gorzo. Expozitia CONTAGIUNE, curatoriata de Silviu Padurariu, va fi vernisata in data de 14 februarie, ora 19.00, la ARCUB, in str. Lipscani 84-90. Expozitia va putea fi vizitata si ulterior, pana pe 19 martie.

Solo show-ul “Contagiune”, desi gandit unitar, nu se vrea o expozitie monolitica, ci o afirmatie aparent eclectica temporal si material, apeland la medii diferite si la fragmente din momente diferite de timp in care sunt marcate urmele unui proces continuu de cunoastere cu ajutorul “imaginii”.

Dumitru Gorzo, unul dintre cei mai importanti artisti vizuali contemporani de origine romana, activeaza si lucreaza in New York si in Bucuresti. Nascut in 1975, in Ieud, Maramures, termina studiile Universitatii de Arte Bucuresti in 1998 iar in 1999 incheie studiile aprofundate. Alaturi de Nicolae Comanescu, Alina Pentac si Angela Bontas infiinteaza grupul Rostopasca, intre 1997 si 2001. Incepand cu anii 2007 – 2008, Gorzo se muta in New York unde activeaza pana in prezent, reprezentat de SLAG Conremporary New York, Brooklyn. In ultima perioada a expus la New York, Dublin, San Francisco, Colorado, Huston, Köln, Bassel, Viena, Istanbul, Timisoara, Miercurea Ciuc si Bucuresti.

Programul complet al conferintelor si informatii despre vernisajul expozitiilor vor fi anuntate pe site-ul www.arcub.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.