Comemorare Amita Bhose: “NATYASASTRA – CARTEA ARTELOR”

Casa de Cultura “Friedrich Schiller”, Centrul de Arta “Euterpe” si Editura “Cununi de Stele” va invita la “NATYASASTRA – CARTEA ARTELOR”, un eveniment dedicat memoriei lui Didi – Amita Bhose – scriitoare, profesoara, traducatoare, eminescolog, nascuta pe 9 februarie 1933.

Invitatii de onoare ai intalnirii care va avea loc pe 4 februarie, ora 17.30, la Casa de Cultura “Friedrich Schiller” vor fi E.S. RAMESH CHANDRA, Ambasador al Indiei la Bucuresti si Doamna KATYAYINI CHANDRA, iar prezentarea va fi facuta de ELENA ANDRONACHE, studenta Amitei Bhose si CARMEN MUSAT-COMAN, directoare a Editurii Cununi de Stele si studenta Amitei Bhose.

Evenimentul va cuprinde o discutie despre volumul “NATYASASTRA – CARTEA ARTELOR”, aparut la Editura Cununi de Stele, precum si o reprezentatie de dans clasic indian.

Intrarea este libera.

Mai multe informatii despre eveniment gasiti dupa un click AICI.

Ca mostenitoare a manuscriselor, am o datorie morala, oricat de pompos ar suna in lumea de azi aceste cuvinte: sa aduc la lumina tiparului lucrarile domniei sale, cu atat mai importante cu cat sunt deschizatoare de drumuri, Amita Bhose fiind prima traducatoare a lui Eminescu in Asia, exegeta lui Eminescu – primul om care a cercetat manuscrisele eminesciene ce contineau o traducere a unei gramatici sanscrite neterminate –, prima traducatoare a lui Tagore direct din bengali in romana, traducatoare din sanscrita in romana, autoare de manuale, dictionare, scriitoare, si nu in ultimul rand profesoara.

Carmen Musat-Coman

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *