“The Lego Batman Movie” intra maine in cinematografe

Primul film cu “Batman” l-am vazut la cinematograf acum vreo 20 si ceva de ani (“Batman Forever”), insa legenda omului-liliac se intinde de-a lungul a mai bine de o jumatate de secol si cuprinde benzi desenate, seriale tv, animatii si filme pentru marile ecrane. Cea mai recenta productie este “The Lego Batman Movie”.

Distribuit la noi de Freeman Entertainment, “The Lego Batman Movie” (animatie, actiune/Danemarca, SUA/2017) a avut avanpremiera in aceasta seara la IMAX Cinema City, din AFI Palace Cotroceni, in prezenta unui public format atat din adulti cat si din copii. In calitate de fana (adulta) a peliculelor avandu-l drept personaj principal pe miliardarul undercover Bruce Wayne si apreciind titluri precum “Batman Begins” sau “The Dark Knight”, nu pot sa spun ca noua productie a fost tocmai pe gustul meu, dar am apreciat incercarile de umor prin referiri la fapte din trecutul personajului principal si prin ironii la adresa celebritatii sale.

Pe de alta parte, poate ca am depasit varsta legala pentru aceasta poveste, deoarece “The Lego Batman Movie” e in mod cert e un film care ii va bucura pe cei mici datorita efectelor vizuale, muzicii si luptelor dintre fortele binelui si ale raului.

Ce se intampla in acest film? Batman, care traieste singur-cuc pe o insula, alaturi de credinciosul sau om-bun-la-toate Alfred, intr-un conac robotizat, dotat cu ultimele noutati in materie de tehnologie, se vede fortat sa se retraga din “meseria” de salvator al orasului. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Seful politiei din Gotham se pensioneaza si locul acestuia este luat de fiica lui, care impune o alta politica in ceea ce priveste lupta cu infractionalitatea. Iar aceasta noua politica nu-l mai include pe Batman decat ca eventual partener, insa, dupa cum bine stie oricine, Batman lucreaza singur.

Supereroul se vede astfel nevoit sa se pensioneze si el, mai ales ca Joker si restul infractorilor se predau (cel putin de ochii lumii) si deci lupta lui impotriva lor nu mai are sens. Si, ca si cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns, aiuritul Batman adopta din greseala un orfan, asa ca se pomeneste vrand-nevrand… tata. Cum habar n-are ce inseamna sa ai o familie, el insusi ramanand orfan de mic, Batman se gandeste sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura: sa dejoace planurile ascunse ale lui Joker, folosindu-si in proces fiul adoptiv…

Filmul este regizat de Chris McKay, iar vocile apartin unor actori precum Will Arnett, Rosario Dawson, Ralph Fiennes si Zach Galifianakis. “The Lego Batman Movie” va avea premiera in cinematografele din Romania pe 10 februarie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.