Concert de jazz: “Both sides of the river”

Mircea Tiberian Trio prezinta in premiera la ARCUB joi, 23 februarie, incepand cu ora 19:30, “Both sides of the river”, un proiect ai carui invitati sunt doi jazmani de talie internationala: John Betsch si Joris Teepe. Evenimentul muzical se va desfasura la sediul ARCUB situat in strada Lipscani, nr. 84-90.

La sfarsitul anilor ’60, celebrul pianist si inovator de limbaje muzicale, Cecil Taylor, afirma intr-un interviu ca exista doua curente principale care corespund celor doua maluri ale Atlanticului de Nord: unul vestic, de sorginte afro-americana, si unul estic reprezentand muzica europeana clasica. El a numit aceste curente The both sides of the river. In jumatatea de secol care a urmat aceste doua curente au fuzionat in continuare fara sa-si piarda cu totul specificul. Au rezultat formele deschise ale jazzului contemporan, dar si orientarea spre repetitiv, catre sound exploring sau catre instant composing a muzicii contemporane.

In formula de trio care va performa in concertul de la ARCUB, avandu-l ca invitat pe contrabasistul si compozitorul olandezo-american Joris Teepe, cele doua maluri ale Atlanticului sunt reprezentate echilibrat, nu numai stilistic, dar si geografic.

Biletele se gasesc pe http://arcub.ro/ si http://www.bilet.ro/ sau la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.