TIFF anunta primele filme pentru editia din 2017

Cele mai bune filme de peste an vin in 2017 la Festivalul International de Film Transilvania, a carui editie cu numarul 16 va avea loc intre 2 si 11 iunie. Premiate in marile festivaluri sau incluse in topurile de sfarsit de an ale criticilor, primele titluri anuntate din programul festivalului prefigureaza o selectie eclectica.

In best of-ul anual din sectiunea Supernova vor intra productii lansate la Cannes, Venetia, Berlin, Locarno, Karlovy Vary sau Toronto, unele propuse la Oscar. Printre primele titluri confirmate se afla „Neruda„, de Pablo Larraín, care va rula in premiera la Cluj-Napoca. Selectionat in Quinzaine des Réalisateurs la Cannes, propus de Chile la Oscar, nominalizat la Globul de Aur si distribuit in Romania de Independenta Film, „Neruda” este o biografie neconventionala inspirata de povestea reala a poetului premiat cu Nobel, Pablo Neruda.

Tot un premiat cu Nobel este eroul comediei negre propusa de Argentina la Oscar, „El ciudadano ilustre/ The Distinguished Citizen” (r. Gastón Duprat si Mariano Cohn). Un scriitor celebru accepta invitatia de a face o vizita in orasul natal din Argentina, sursa inspiratiei tuturor romanelor sale. Cea mai proasta idee din lume, atunci cand ai folosit oameni reali drept personaje in cartile tale…

Mai multe informatii despre TIFF editia 2017 gasiti AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.