Bogdan Hrib: “Patimile doamnei ministru”

Pe Stelian Munteanu l-am cunoscut acum multi ani, cand am citit “Somalia, Mon Amour” de Bogdan Hrib. Aceea era deja a treia carte in care aparea personajul cu pricina, iar pe restul le-am citit intr-o totala dezordine, asa ca niciodata n-am putut sa urmaresc un fir cronologic al peripetiilor jurnalistului-editor-politist de ocazie.

Dar faptul ca nu sunt citite in ordine nu e neaparat o p[roblema, pentru ca autorul are grija sa strecoare anumite detalii in fiecare volum, pentru ca oricine sa poata vedea imaginea generala. Incepute in “Filiera greceasca”, continuate in “Blestemul manuscrisului”, “Somalia, Mon Amour” si “Ucideti generalul”, aventurile lui Stelian Munteanu (un barbat de varsta a doua, aflat la a doua casnicie, ingropat in rate si cu gandul vesnic la sotia pe care o vede rar din cauza jobului ei) se incheie, cel putin temporar, cu “Patimile doamnei ministru”, roman aparut spre finalul anului trecut in colectia Mystery & Thriller a Editurii Tritonic.

Stresat din cauza nesigurantei zilei de maine, indragostit de sotia pe care o vede pe apucate si satul de toate, in general, Stelian Munteanu are parte de o ultima aventura in ceea ce pare a fi ultima carte a seriei dedicate lui. Cand cadavrul unui fost spion roman, posesor al unui pasaport de pe vremea Republicii Socialiste Romania, este gasit pe granita orasului danez liber Chhristiania, Stelian face tot posibilul sa nu se implice. Nu mai vrea sa aiba de-a face cu arme, agenti secreti si pericole care il fac sa-si simta moartea mult prea aproape si il refuza pe amicul sau Tony care ii cere ajutorul ipentru rezolvarea acestei crime.

Dar viata nu e niciodata simpla pentru Stelica: soarta are grija sa i-o scoata in fata pe Ministrul Culturii, fosta colega de scoala, care, ce sa vezi, era chiar fiica spionului gasit mort in Danemarca. In plus, Tony este ranit intr-un atac provocat, iubita lui moare, in peisaj apare si vechea cunostinta a lui Stelian, agentul rus Misa Puskin, iar in tara lucrurile se precipita in asa hal incat Munteanu se trezeste din nou amestecat in situatii pline de adrenalina, care il fac sa-i creasca periculos tensiunea tinuta greu in frau cu pilule de paducel.

Mistere, povesti de iubire, artisti spioni, atacuri armate, scandaluri de presa si multe altele rasar in fata cititorului care este purtat cand in anii prezentului, cand in tineretea spionului mort, intr-un periplu interesant, care il face sa astepte cu interes deznodamantul. Pentru amatorii de thriller, romanul “Patimile doamnei ministru” poate fi gasit AICI, la pret redus.

Share

2 thoughts on “Bogdan Hrib: “Patimile doamnei ministru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *