Spectacol de dans clasic: “The Spirit of India”

ICCR (Indian Council for Cultural Relations) ofera publicului din Romania o serie de spectacole de dans clasic Odissi intitulat THE SPIRIT OF INDIA, care vor avea loc in perioada 27 martie – 10 aprilie 2017. Spectacolele si cursurile vor fi sustinute de sase artisti ai Academiei Gunjan la Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Constanta.

Spectacolul THE SPIRIT OF INDIA reflecta filosofia unei civilizatii milenare care a sarbatorit viata in formele ei sublime si trecatoare, cautand totodata intelepciunea si fericirea perena. Odissi, unul din cele opt stiluri de dans clasic, isi are originea pe coasta de est a Indiei. Bazandu-se pe o tehnica elaborata, care imbina rigoarea matematica si spontaneitatea expresiva, repertoriul sau este format din doua aspecte. Abhinaya este dansul in care artistul, precum un actor, comunica o poveste prin intermediul expresiilor faciale si mudrelor (gesturi simbolice ale mainilor). Nritta, pe de alta parte, este dansul in forma pura, abstracta, prin care artistul “infloreste” o compozitie muzicala inspre un crescendo captivant.

Datele turneului sunt urmatoarele:

Bucuresti: miercuri, 29 martie, ora 19:00, Teatrul de pe Lipscani
Brasov: vineri, 31 martie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta
Cluj-Napoca: duminica, 2 aprilie, ora 19:00, Sala Radio Cluj
Constanta: marti, 4 aprilie, ora 19:00, Teatrul National de Opera si Balet “Oleg Danovski”

Biletele se gasesc pe www.eventbook.ro, www.iabilet.ro sau in punctele de vanzare din librariile Humanitas, magazinele Flanco, Agentiile Perfect Tour.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” cu sprijinul Ambasadei Indiei la Bucuresti.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.