Mary Hoffman: “Stravaganza. Calatorie magica in orasul mastilor”

Editura Meteor Press a lansat de curand volumul “Stravaganza. Calatorie magica in orasul mastilor” de Mary Hoffman, o poveste despre magie, calatori in timp si spatiu si frumusetea Venetiei, o poveste pe care adolescentii o vor citi cu cea mai mare placere, mai ales ca personajul principal este chiar un tanar de varsta lor. 🙂

Venetia este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, daca nu chiar din lume, iar Mary Hoffman isi plaseaza actiunea romanului chiar in acest spatiu, desi in carte se numeste Bellezza, e condus de o ducesa, iar intamplarile au loc cu cateva sute de ani in urma.

In Anglia secolului nostru, un tanar pe nume Lucien Mulholland face chimioterapie, iar parintii nu au mari sperante ca va supravietui. Insa tatal sau ii aduce un caiet in care tanarul incepe sa scrie si care, intr-o noapte, il poarta in cu totul alta lume. Lucien se trezeste aruncat peste secole, mari si tari in Bellezza, un oras din Talia (similara Italiei secolului al XVI-lea), unde ii cunoaste pe Arianna, fata care doreste sa invete o meserie specifica barbatilor, pe ducesa, care da cu ochii de el in multime si il alege sa devina ucenic mandolier, si apoi pe Rodolfo, un senator care este si magician si care este si cel vinovat de calatoria lui in timp si spatiu.

Asa afla Lucien despre sine insusi ca este un “stravagante”, adica o persoana care poate calatori spre alte dimensiuni cu ajutorul unui talisman, ba il intalneste si pe primul care a facut posibile aceste deplasari: William Dethridge. Matematician la Universitatea Oxford, Dethridge era in acelasi timp pasionat de alchimie, iar un accident petrecut in timpul unui experiment a afectat regulile timpului si spatiului. Pentru ca la un moment dat fusese ucis in lumea lui initiala, Dethridge ramasese blocat in Talia.

Lucien se pomeneste astfel vrand-nevrand aruncat in valtoarea vietii bellezzane, unde intrigile politice abunda, dar nici cele personale nu sunt mai prejos, tanarul trezindu-se implicat intr-un scandal de familie care o are in centru chiar pe marea ducesa. Trecerea dintr-o lume in alta il oboseste, insa isi da seama ca la un moment dat toata aventura lui se va termina, iar faptul ca nu stie cum anume se va incheia acest periplu il terifiaza.

Romanul “Stravaganza. Calatorie magica in orasul mastilor” de Mary Hoffman a aparut anul acesta in colectia Beletristica a Editurii Meteor Press si poate fi gasit AICI.

Share

3 thoughts on “Mary Hoffman: “Stravaganza. Calatorie magica in orasul mastilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *