Conferinta: “De la spatiul expozitional la alter-spatiu”

Al doilea eveniment din seria de conferinte #CePunemInRama? din cadrul Programului Expozitional ARCUB 2017 va avea loc joi, 23 martie, incepand cu ora 18.00, in Sala Cafenea de la ARCUB. Conferinta “De la spatiul expozitional la alter-spatiu” propune un dialog interdisciplinar asupra spatiului expozitional din mai multe perspective.

Conferinta va fi sustinuta de Simona Rauta (psihiatru, psihoterapeut, master in filosofie, membru al Royal College of Psychiatrists), Alex Radu (co-fondator Aiurart) Justin Baroncea (arhitect) si Silviu Padurariu (curator, Unrest/Bucharest). Spatiul expozitional – privit ca spatiu arhitectural public, ca spatiu psihologic mental si ca spatiu tranzitiv prin mobilitatea expozitiei – devine o tema de analiza prin care se incearca o cartografiere a impactului si a influentelor dintre obiecte de arta, spatiu de expozitie si vizitator.

Prima prezentare, sustinuta de Alex Radu in colaborare cu Justin Baroncea si Silviu Padurariu, va urmari retrospectiv parcursul unei cercetari despre spatiul expozitional si designul/arhitectura de expozitie si tranzitivitatea acestor concepte la arhitectura si spatiul experientei intime si al experientei sociale a artei, o cercetare exploratorie, continua, punctata prin doua expozitii: Inner object in outer spaces / Inner spaces in outer objects (in Timisoara, octombrie 2015), respectiv Memory Leaks (la ARCUB si Spatiul Aiurart, in octombrie 2016).

A doua parte este sustinuta de Simona Rauta, psihiatru, psihoterapeut, master in filosofie, membru al Royal College of Psychiatrists.

“Spatiul este abordat ca un intreg ale carui dimensiuni, cea exterioara, externalizata, vizibila (arhitectura, arta, urbanism etc) si cea interioara, personala, sunt permeabile si se co-genereaza.” (Simona Rauta)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *