CinemaTour Kids editia a IV-a pleaca astazi la drum

CinemaTour Kids editia a IV-a, singura caravana din Romania dedicata exclusiv copiilor din localitatile fara cinematograf, porneste la drum astazi si se va incheia spre finalul lunii in curs. Astfel, in perioada 4-28 aprilie, caravana cu filme pentru copii se va opri in localitati din judetele Dolj si Brasov.

De mai bine de 20 de ani auzim doar despre cinematografe care se inchid si despre case de cultura aflate intr-o continua reabilitare. Initiativele de a facilita accesul la cultura pentru comunitatile mai putin privilegiate sunt pur accidentale, iar actiunile efective care sa aiba ca principal target copiii din aceste zone sunt si ele evenimente rare pe agenda autoritatilor locale si ale promotorilor de proiecte.

In acest context, caravana Asociatiei Enkidu continua sa proiecteze filme pentru copii in satele si localitatile fara cinema. Timp de o luna, povestile cinematografice despre bucuria de a ne accepta si a ne intelege unii de altii, despre prietenie si curaj, despre responsabilitate si iubire vor prilejui, pentru multi dintre spectatori, prima intalnire cu filmul.

Lista filmelor care vor fi proiectate in aceasta campanie poate fi consultata AICI, pe site-ul caravanei. Tot pe site se regaseste si programul proiectiilor.

Intrarea este libera.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.