MTR ii asteapta pe cei mici la „Jocuri meteriste”

Muzeul Taranului Roman va invita la atelierul „Jocuri meteriste” cu Valentina Bacu, dedicat copiilor cu varste intre 8 si 14 ani. Atelierul se poate desfasura in doua intalniri a cate doua ore si, de asemenea, poate avea loc si in scoli sau alte spatii, in afara muzeului. Pentru informatii si inscrieri, sunati la 0742.011.027.

Iata ce spune gazda atelierului: „Ai mostenit cea mai de pret bogatie! Dar, ca sa ajungi la ea, ai nevoie de curiozitate, imaginatie, curaj in a pune in relatie obiectele care te ajuta (sau te impiedica) sa parcurgi traseul imaginar al Muzeului.
Un boardgame despre Muzeul Taranului Roman?
Da, chiar asa, te provoc sa-l parcurgi pana la capat – ai de trecut prin toate salile Muzeului (Crucea – Pomul vietii, Puterea crucii, Icoane, Biserica Bejani, Scoala satului, Frumusetea crucii, Fast, Reculegere, Moaste, Ferestre, Timp (parter), Triumf, Locuire, Tipologii (Cahle), Casa in casa, Hrana, Camera de studiu, Haina, Munca (focul), Munca (apa si vantul), Laolalata – si sa descoperi o varianta ludica de citire a imaginilor despre obiectele din Muzeu.

Apoi, lucrand in echipa cu alti 2-3 prieteni, te invit sa-ti construiesti propriul muzeu la cutie, alegand obiectele care sa te insoteasca in realizarea unui nou joc. In care sa pui cate un pic din invatatura si din sensibilitatea ta, mult din amintirea vizitelor in Muzeu, dar si din vacantele la bunicii tai de la tara, laolalta cu un interes crescut pentru obiectele vechi, pentru povestea pe care o spun despre taranul roman.”

Intr-o grupa vor fi inscrisi maxim 12 copii.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.