Festivalul International al Luminii – Spotlight se aprinde pe 20 aprilie

Festivalul International al Luminii – Spotlight revine in Capitala intre 20 si 23 aprilie, cu o editie care reinterpreteaza peisajul urban prin intermediul artei digitale si multimedia. Evenimentul incepe joi, 20 aprilie, ora 20:30, in Piata George Enescu, cu Phoenix Fire Dancers – un spectacol de lumina al companiei austriece Phoenix.

In fiecare zi de festival, intre orele 20:30 – 23:00, Calea Victoriei devine pietonala intre Muzeul National de Arta al Romaniei si Splaiul Independentei, unde peste 20 de instalatii, proiectii si sesiuni de video mapping transforma zona intr-un gigant spatiu expozitional.

Printre noutatile editiei din 2017, Art Safari este prezent la Festivalul International al Luminii de la Bucuresti cu reproduceri dupa Stefan Luchian, care vor putea fi admirate pe cladirea Grand Hôtel du Boulevard. O alta premiera o reprezinta cei de la MotionLab, nominalizati anul trecut in competitia celui mai mare festival al luminii din lume, The Circle of Light Festival. Mobius Gallery va expune o instalatie de arta in Piata Natiunile Unite, iar muzicianul si artistul vizual Tom Brandus este inclus in festival cu doua instalatii multimedia, create de Sylenz Media.

Portofoliul celei de-a treia editii Spotlight este completat de artisti din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franta si Austria. Dintre artistii romani prezenti in festival mai amintim Mindscape si Les Ateliers Nomad. Festivalul este organizat de ARCUB.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.