Expozitie la MTR: „Tinutul Buzaului. Privelisti, rosturi, povesti”

Muzeul National al Taranului Roman (MTR) va asteapta miercuri, 26 aprilie, de la ora 18:00, la vernisajul expozitiei „Tinutul Buzaului. Privelisti, rosturi, povesti”, organizata in Sala Tancred Banateanu, str. Monetariei nr. 3, si deschisa in perioada 26 aprilie – 25 iunie 2017. Intrarea la expozitie este libera.

Expozitia inchipuie intr-o maniera contemporana privelistile, rosturile si povestile din Tinutul Buzaului, cu ajutorul lucrurilor mai vechi sau mai noi facute de maini dibace, lucruri folosite in viata de zi cu zi sau la prilejuri de sarbatoare. Cele mai vechi provin din colectiile muzeului, insa cele mai multe piese au fost adunate cu daruire si imprumutate de colectionarii Ciprian Chiriac, Andrei Dragnescu, Rica Leu si Amelia Papazissu.

Cateva obiecte provin chiar din expunerea Muzeul Timpul Omului din comuna Minzalesti – punct muzeal la facerea caruia a participat si o echipa de la Muzeul National al Taranului Roman. Toate acestea sunt rodul mestesugului, talentului si pasiunii mesterilor tesatori, olari, pietrari, fierari ori tamplari din Tinutul Buzaului.

Mai multe informatii despre expozitie si despre atelierele organizate cu aceasta ocazie gasiti AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.