„Regele Belgiei” deschide TIFF 2017

„Regele Belgiei/ King of the Belgians” (coproductie Belgia/Olanda/Bulgaria, 2016), comedia scrisa si regizata de Peter Brosens si Jessica Woodworth, deschide oficial cea de-a saisprezecea editie a Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) vineri, 2 iunie, de la ora 20:45, in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

In timpul unei vizite de stat in Turcia, regele Belgiei afla ca, in lipsa lui, tara pe care o conduce s-a divizat. Decide sa se intoarca acasa, dar o furtuna solara afecteaza toate retelele de telecomunicatii. Fara telefon si-n imposibilitatea de a zbura catre Belgia, dar cu putin ajutor din partea unui regizor englez si a unui formatii feminine bulgare de muzica populara, paraseste tara in travesti si pleaca in aventura vietii sale, intr-un road trip nebun prin Balcani.

Personajele pitoresti din film vor fi pe scena TIFF, iar una dintre surprizele serii va fi concertul extraordinar al corului Sirenelor de la Marea Neagra, formatia feminina din film, in frunte cu Nina Nikolina, vedeta a muzicii populare in Bulgaria. Invitati speciali la gala de deschidere vor fi si regizoarea si scenarista americana Jessica Woodworth, protagonistul filmului – „regele” Peter Van den Begin, actorii Titus de Voogdt si Lucie Debay, alaturi de Eka Bichinashvili, autoarea costumelor, si scenografa Sabina Christova.

Finalul celei de-a 16-a editii TIFF va fi la fel de spectaculos. „Dumnezeu sa ne ierte/ Que Dios Nos Perdone” va inchide festivalul duminica, pe 11 iunie. In thriller-ul regizat de Rodrigo Sorogoyen (castigatorul Trofeului Transilvania cu Stockholm), intr-un Madrid aflat in febra pregatirilor pentru vizita Papei, doi politisti realizeaza ca nu sunt cu nimic mai presus decat criminalul in serie pe care il urmaresc.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.