“Dureri fantoma” participa la un festival de teatru din Rusia

Spectacolul “Dureri fantoma” de Vasili Sigarev, in regia lui Bogdan Budes, productie a Teatrului de Arta Bucuresti, a fost selectat si va participa anul acesta, in luna iunie, in competitie la Festivalul International de Teatru “Kolyada-Plays”, Ekaterinburg, Rusia. Spectacolul ii are in distributie pe Rares Andrici, George Constantinescu si Mihaela Popa, iar traducerea din limba rusa este semnata de Marina Palii.

Festivalul International de Teatru “Kolyada-Plays” se afla la a 11-a editie, iar in concurs participa spectacole pe texte ale unor tineri dramaturgi contemporani, studenti sau absolventi ai dramaturgului Nikolai Kolyada, castigatori ai Concursului International de Dramaturgie “Eurasia”, precum si spectacole pe texte de Nikolai Kolyada.

Anul acesta, in competitie au fost selectate 37 de spectacole din 6 tari (Rusia, Ungaria, Romania, Kazahstan, Macedonia si Serbia), iar la editiile anterioare au participat spectacole din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Franta, Finlanda, Polonia, Moldova etc. Dincolo de competitia in sine, organizatorii isi propun ca cele 11 zile de festival (20 – 30 iunie 2017) sa fie o adevarata sarbatoare a teatrului.

Spectacolul “Dureri fantoma” de Vasili Sigarev a avut premiera la Teatrul de Arta Bucuresti in luna martie 2015, iar pana in prezent a participat la numeroase festivaluri de teatru din tara – Fest(in) pe Bulevard, Festivalul 25 de ore de teatru nonstop, Sibiu, Festivalul de teatru BABEL FAST, Targoviste, Festivalul de teatru Antagon, Timisoara, Maratonul Teatrului Independent, Bucharest Fringe, Festivalul National de Teatru Independent.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *