Concert Namaste: „RASA – Saveurs musicales de l’Inde”

Festivalul „Namaste India”, editia a IX-a, va avea loc in perioada 12-24 iunie, anunta un comunicat al organizatorilor. Unul dintre primele evenimente din cadrul festivalului – concertul „RASA – Saveurs musicales de l’Inde” – va avea loc miercuri, 14 iunie, ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu din Capitala.

Festivalul „Namaste India” isi propune sa devina anul acesta o punte de legatura intre cultura indiana si alte culturi ale lumii. Evenimentul va fi o intalnire multiculturala cu muzica indiana creata in Franta de Nicolas Delaigue (sitar) si Nihar Mehta (tabla), avandu-l ca invitat pe Bhaskar Das (bansuri).

RASA este un concept antic in artele indiene si se refera la aroma estetica inerenta unei opere artistice, gustul pe care il simte publicul atunci cand asista la un spectacol de muzica, dans, teatru sau orice forma de manifestare artistica. Teoria cu privire la rasa este mentionata in vechiul tratat sanscrit Nāṭya Śāstra. Conform acesteia, nu divertismentul este obiectivul principal al artei, ci capacitatea de a-l transporta pe om intr-o lume unde acesta sa poata experimenta fericirea si esenta constiintei sale.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural Rabindranath Tagore in colaborare cu Ambasada Indiei la Bucuresti, cu sprijinul Incredible India (India Tourism Frankfurt).

Biletele de intrare costa 50 lei / 35 lei si pot fi cumparate online de pe www.eventbook.ro, de la casieria cinematografului Elvira Popescu, Libraria Mihai Eminescu si Librariile Humanitas.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul oficial.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.