“Sa-i imbracam pe cei goi”, sa nu-i lasam fara masca

La invitatia Teatrului de Arta Bucuresti, am vazut pe 22 mai, in avanpremiera, spectacolul “Sa-i imbracam pe cei goi” (coproductie TAB si Teatrul Nottara), de Luigi Pirandello, in regia lui Dan Lacatusu, cu Simona Popescu, Cristian Sofron, Anca Bejenaru, Marius Stanescu, George Constantinescu si Marin Grigore.

Spectacolul “Sa-i imbracam pe cei goi” s-a jucat aseara in fata unei sali pline, actorii interpretand cu multa daruire un grup de oameni ale caror vieti se intrepatrund tragic si care vor sa-si plateasca – fiecare in felul lui – raul facut altora.

Ersilia Drei incearca fara succes sa se sinucida si toata lumea crede ca gestul ei are legatura cu faptul ca a fost sedusa si parasita de barbatul cu care trebuia sa se casatoreasca. Insa ceea ce lumea nu stie este ca femeia face acest gest in urma remuscarilor pe care le simte legat de moartea fetitei careia ii era guvernanta. Mai mult decat atat, ea mai are un secret pe care nu il divulga decat la final si care ii strica si mai mult imaginea in ochii celor din jur.

Personajul Ersilia este centrul de greutate al piesei, in jurul ei construindu-se o poveste amara, la care participa vrand-nevrand si ceilalti: un scriitor in varsta, care isi imagineaza romanul existentei Ersiliei, dar doreste sa o cunoasca si sa o aiba in viata lui pe ea, cea reala; un ziarist care ii raspandeste povestea si care se pomeneste dat in judecata; proprietara casei in care se ascunde femeia, careia i se face mila de ea si incearca s-o ajute sa se puna pe picioare; fostul logodnic, care vrea sa indrepte lucrurile cu ea, fara sa inteleaga imaginea completa a trairilor Ersiliei; tatal fetitei moarte, care si el ascunde secrete dureroase, care il tortureaza neincetat.

“Sa-i imbracam pe cei goi” este un spectacol despre cat de inutile se dovedesc in cele din urma multe dintre mastile pe care ni le punem si despre anumite tipuri de durere pe care nu putem sa le smulgem din noi niciodata si care cer sa fie indepartate cu orice cost. Urmatoarea reprezentatie va avea loc pe 4 iunie, de la ora 20.15. Biletele se gasesc AICI.

Sursa foto: pagina Facebook Teatrul de Arta Bucuresti

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.