NexT lanseaza studiul critic “Oslo, 31 August”

Filmul “Oslo, 31 August”, in regia lui Joachim Trier, va fi proiectat in cadrul unui eveniment care marcheaza lansarea unui nou studiu critic, scris de Ionut Mares si editat de Societatea Culturala NexT, in parteneriat cu editura LiterNet. Proiectia va avea loc luni 29 mai, ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu.

Studiul critic este primul dintr-o serie de texte care isi propune sa documenteze si sa analizeze capodopere ale cinemaului european contemporan, venind sa completeze seria deja existenta de studii critice dedicate cinematografului romanesc. Evenimentul este organizat in cadrul programului de educatie cinematografica Education a l’image, ajuns la al noualea an de activitate.

Drama norvegiana “Oslo, 31 August” a avut premiera in 2011 in cadrul sectiunii Un Certain Regard, la Festivalul de Film de la Cannes. Filmul este inspirat din celebrul roman al lui Pierre Drieu La Rochelle, “Le Feu Follet” si il are in centru pe Anders, un barbat de 34 de ani, care isi va termina curand tratamentul intr-un centru de reabilitare izolat. Unul dintre pasii programului il duce in oras pentru a sustine un interviu de angajare, dar Anders profita de ocazie pentru a rataci pe strazi si a se intalni cu prieteni vechi. Bantuit de toate oportunitatile pe care le-a irosit, Anders va infrunta pana la sfarsitul zilei si tarziu in noapte fantomele greselilor din trecut.

Intrarea este libera.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.