“Sylvia”, o iubire de caine

Ultima zi a lunii mai a adus la Teatrul Arte dell’Anima un spectacol de comedie de nota 10: “Sylvia”, dupa un text de A.R. Gurney, cu Oana Carmaciu in rolul principal, care i-a avut alaturi de Flavius Calin, Theodora Sandu, Ana Maria Ivan si Vlad Balan. Regia a fost semnata de profesor asc. dr. Alexandru Jitea.

Cand ajungi la teatru obosit dupa o zi de munca (si cateva nopti dormite pe apucate) si te asezi pe scaun intr-o stare vecina cu terifianta catatonie, iar la finalul spectacolului iti dai seama nu doar ca te-ai dezmortit, ci ai ras aproape cu lacrimi, e evident ca pe scena s-a intamplat ceea ce trebuia sa se intample: comedia a fost comedie, actorii si-au jucat exemplar rolurile, iar textul in sine a fost si el o incantare.

Mai vazusem “O noapte furtunoasa” jucata de cativa tineri actori ai Teatrului Arte dell’Anima si ma lamurisem atunci ca aceia fac parte dintr-un grup capabil sa se exprime exceptional din punct de vedere artistic. La fel s-a intamplat si cu distributia din “Sylvia”, cei aflati pe scena dovedindu-si din plin talentul de a-si intelege rolurile si de a le interpreta in asa fel incat sa se confunde cu ele.

Oana Carmaciu este o Sylvia absolut minunata, care se ataseaza de Greg cu o iubire pe care doar un caine i-o poate oferi stapanului sau, Flavius Calin este barbatul lovit de criza varstei mijlocii, care uita o perioada de indatoririle conjugale si se dedica intru totul Sylviei si reinnoirii sale spirituale, iar Theodora Sandu este aproape de perfectiune in rolul sotiei “tradate”, care nu stie ce masuri sa mai ia pentru a-si aduce consortul inapoi in viata pe care au avut-o inainte de Sylvia. Cat despre Ana Maria Ivan si Vlad Balan, desi rolurile lor sunt ceva mai scurte (Leslie psihologul, respectiv Tom tipul din parc), au fost factorii declansatori ai celor mai aprige crize de ras care au cutremurat publicul prezent la spectacol.

Asadar, cand aveti ocazia, nu ezitati sa le faceti o vizita celor de la Teatrul Arte dell’Anima pe strada Fainari, la numarul 17D. Orice spectacol ati nimeri, n-o sa va para rau ca i-ati vazut. Pentru a fi la curent cu programul spectacolelor, urmariti site-ul oficial www.artedellanima.ro, care urmeaza a fi actualizat in curand cu programul lunii iunie.

Sursa foto: pagina Facebook Teatrul Arte dell’Anima

Share

One thought on ““Sylvia”, o iubire de caine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.