“Cinemateca pentru toti” revine la Sala Eforie

Marele succes de care s-a bucurat programul “Cinemateca pentru toti”, sustinut de Cristian Tudor Popescu la Sala Eforie, in perioada octombrie 2015 – iunie 2016, si numeroasele solicitari de reluare primite de la spectatorii fideli ai Cinematecii au determinat continuarea acestui program de educatie cinematografica.

Astfel, vineri, 16 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Romane din Bucuresti (Str. Eforie nr. 2) gazduieste primul eveniment independent din cadrul programului de educatie cinematografica. Tema noii intalniri de la “Cinemateca pentru toti”, sustinuta de sustinut de criticul, jurnalistul si scriitorul Cristian Tudor Popescu este “Religia in cinemaul romanesc”.

Cristian Tudor Popescu analizeaza reprezentarea religiei in istoria cinematografului romanesc, utilizand secvente ilustrative din filme precum MANASSE (Jean Mihail, 1925, foto), LEIBA ZIBAL (Al. Stefanescu si Ion Niculescu-Bruna, 1934), SETEA (Mircea Dragan, 1961), STRAINUL (Mihai Iacob, 1964), ACEASTA LEHAMITATE (Mircea Daneliuc, 1994), SENATORUL MELCILOR (Mircea Daneliuc, 1995) sau O UMBRA DE NOR (Radu Jude, 2013).

Accesul la eveniment este liber, in limita locurilor disponibile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.