Cursuri de caligrafie, grafica si desen la Calea Victoriei

Cursuri de caligrafie, grafica si desen si nu numai va asteapta in aceasta vara la Fundatia Calea Victoriei. Cei care ii vor initia pe participanti in tainele acestor activitati artistice vor fi ilustratoarea Liliana Arnaut, graficiana Maria E. Balan si sculptorul Andrei Balan, iar programul atelierelor este urmatorul:

Liliana va invata sa decorati mesajele voastre preferate, la Atelierul de Caligrafie si Ilustratie (31 iulie – 4 august). La prima intalnire veti descoperi cele mai importante stiluri caligrafice, de la manuscrisele medievale pana la arta contemporana. Combinati apoi tipuri de caligrafie moderna cu tehnici de pictura in acuarela si, la final de curs, plecati acasa cu o ilustratie care sa va reflecte gandurile si stilul personal.

Stiti ce e monotipia? Dar linogravura? Aveti ocazia, la Atelierul de Grafica si Gravura (21-25 august), sa invatati de la Maria ce inseamna aceste doua tehnici. Veti avea la dispozitie toate materialele necesare, ca sa le experimentati si sa va manifestati in voie creativitatea.

Nu e chiar atat de greu sa faceti un desen bine proportionat, sa respectati dimensiunile si sa reusiti sa redati pe foaie expresivitatea unui chip omenesc. Nici usor nu e, dar dupa ce o sa va explice Andrei, la Scoala de vara de Desen: Corpul si Chipul uman (28 august – 1 septembrie) ce si cum trebuie facut, dupa ceva antrenament lucrarile voastre vor arata excelent.

Mai multe informatii gasiti pe www.victoriei.ro.

Extras din comunicatul Fundatiei Calea Victoriei

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *