Taramul binecuvantat / God’s Own Country” se lanseaza in Romania pe 17 noiembrie

“Taramul binecuvantat / God’s Own Country”, unul dintre cele mai discutate filme ale anului, va fi lansat in Romania pe 17 noiembrie, anunta Bad Unicorn. Filmul regizat de Francis Lee il are in distributie si pe actorul roman Alec Secareanu (“Love Bus: Cinci povesti de dragoste din Bucuresti”, “Visul lui Adalbert”).

Comparat in presa internationala cu “Brokeback Mountain”, “Taramul binecuvantat / God’s Own Country” spune povestea de dragoste emotionanta, dar lipsita de sentimentalisme, dintre tanarul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O’Connor) si muncitorul roman Gheorghe (Alec Secareanu). Johnny isi ineaca frustrarile zilnice cu betii strasnice si sex la intamplare, la ferma parintilor sai din Yorkshire. Pana intr-o zi, cand la ferma isi face aparitia un zilier roman, venit pentru sezonul mieilor. Intre cei doi se dezvolta o relatie intensa care il arunca pe Johnny pe un nou drum.

Filmul a primit Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFF Cluj si Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival.

“Taramul binecuvantat / God’s Own Country” va fi distribuit in cinematografele din Romania de Bad Unicorn. Este al doilea film european distribuit de Bad Unicorn, dupa succesul de peste 14,000 de spectatori inregistrat de filmul castigator al Ursului de Aur la Berlinale, “Despre trup si suflet / On Body and Soul”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *