Festivalul de Film Arkadia ShortFest se deschide pe 1 septembrie

Intre 1 si 3 septembrie va avea loc competitia de film de scurt-metraj organizata de Festivalul de Film Arkadia ShortFest, aflat la a patra editie. Cineastii din 29 de tari si-au inscris filmele pana la jumatatea lunii iulie, unele dintre ele urmand sa fie proiectate in spatiul neconventional al uzinelor Camexip.

Cele doua sectiuni dedicate ale festivalului includ anul acesta 25 de filme din 15 tari diferite printre care Brazilia, Iran, Portugalia, Spania, Polonia si Romania.

Publicul se va putea delecta in primele doua zile de festival cu patru calupuri de film din sectiunile competitionala (scurt-metraj studentesc de fictiune) si necompetitionala (scurt-metraj profesionist de fictiune, documentar sau animatie).

Lista filmelor participante la editia 2017 poate fi consultata AICI.

Pentru ca Arkadia pune in centru experienta artistica si impactul acesteia in evolutia umana, castigatorul competitiei va fi si in cel de-al patrulea an ales de catre public. Acesta va pleca acasa cu un trofeu special creat pentru el de artista Emanuela Voinescu si cu un premiu in bani, in valoare de 500 euro in servicii de post-productie, oferite de Colorgrade. La editia din 2016 publicul a desemnat castigatoare productia autohtona “O noapte in Tokoriki”, in regia Roxanei Stroe.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.