10 scriitori contemporani citesc pentru copii

10 scriitori contemporani sunt invitati la atelierele smARTkid pentru a citi copiilor in deschiderea atelierelor de lectura. Proiectul se desfasoara incepand cu data de 9 septembrie, in fiecare sambata, in intervalul septembrie-noiembrie, de la ora 11:30 in spatiul de evenimente KALEIDOSCOPE.BOOK.AREST.

Proiectul de educatie prin cultura „Ateliere de lectura SmARTkid cu scriitori contemporani” este destinat copiilor cu varste intre 6 si 12 ani. Atelierele dureaza 1 ora si 30 de minute sunt interactive si au o componenta de workshop (de arte vizuale si abilitati practice), care transforma lectura textelor literare intr-o activitate placuta, reconfortanta si asumata de catre copii. In calitate de invitati, scriitorii le citesc copiilor, le raspund la intrebari, stimuleaza discutiile libere si ajuta la desfasurarea activitatilor, sub coordonarea trainerilor Asociatiei 7 ARTE. Prezenta scriitorilor contemporani are ca scop, pe langa promovarea lecturii si a vanzarii de carte, promovarea literaturii contemporane, demistificarea statutului scriitorului si incurajarea lecturii in randul scolarilor mici, care trebuie sa devina cititorii de maine.

In cadrul atelierelor copiii iau contact cu trei tipuri de texte: text literar contemporan, citit de un autor contemporan pentru incurajarea dialogului cu creatorii, un text inspirat de un adevar istoric, Unirea de la 1918, care inscrie atelierele in zona proiectelor care serbeaza Centenarul Romaniei Moderne si texte utilitare care promoveaza diversitatea, toleranta, spiritul civic.

„Acest proiect realizat sub umbrela smARTKid de la 7 ARTE este CO-FINANTAT AFCN si raspunde celor 3 prioritati impuse de aceasta institutie promovand: dialogul cu creatorii, diversitatea si toleranta, precum si Centenarul Romaniei Moderne. Nominalizez cu mandrie scriitorii invitati in proiect, cu rezerva ca pot interveni si unele schimbari pe parcurs: CIPRIAN MACESARU, CARMEN TIDERLE, ANDRA ROTARU, MIHAELA COSESCU, DAN MIRCEA CIPARIU, VLADIMIR DRAGHIA, IOANA NICOLAE, ADELA CHIRICA, ANDREI CRACIUN, LAVINIA BRANISTE”, a declarat Livia Lucan-Arjoca, Presedintele Asociatiei 7 ARTE.

Participarea la ateliere este gratuita. Inscrierile se fac la adresa: liviarosca@gmail.com si sunt obligatorii pentru a tine evidenta participantilor si pentru a pregati materialele necesare desfasurarii atelierului in conditii optime.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.