Alexandra Nechita expune in fata Ateneului

ARCUB organizeaza, in cadrul Zilelor Bucurestiului, “Gradina cu sculpturi”, prima expozitie de sculptura semnata de artista Alexandra Nechita. Spatiul expozitional poate fi vizitat in perioada 19 septembrie – 19 octombrie, in fata Ateneului Roman, unde vor fi expuse opt lucrari impresionante realizate de artista.

Vernisajul expozitiei “Gradina cu sculpturi” are loc pe 19 septembrie, de la ora 18:00, in fata Ateneului Roman, in prezenta Alexandrei. Despre cele opt sculpturi care vor fi expuse in aceasta toamna in fata Ateneului Roman, Alexandra Nechita spune: “Sunt lucrari la care are acces oricine: le poti vedea, te poti apropia, le poti atinge. De aceea, imi doresc ca toti cei care au ocazia sa faca asta, sa se conecteze cu lucrarile, sa le interpreteze si sa le simta in felul propriu. In fiecare dintre noi exista o conversatie permanenta intre realitate si fantezie. E tema care se reflecta cel mai puternic in acest ansamblu de lucrari, dar care nu ingradeste nicio alta viziune”.

Recunoscuta in lumea intreaga pentru picturile sale in stilul cubist realizate la o varsta frageda, pictorita romanca stabilita in SUA Alexandra Nechita a avut la opt ani prima expozitie personala la Biblioteca Municipala din Los Angeles. In scurt timp a atras atentia criticilor de arta, care au inceput sa scrie despre maniera abstracta, unica, lirica a tinerei artiste. Tablourile Alexandrei Nechita se regasesc in sute de muzee din lume, de la colectia de arta a Vaticanului, pana la colectii particulare detinute de celebritati precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

Pe parcursul anilor, Alexandra Nechita si-a dezvoltat limbajul vizual aparte in numeroase picturi si sculpturi din bronz, sticla si metal. In anul 2008 a absolvit UCLA, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume, de unde a obtinut o diploma in Arte Plastice. Isi dedica timpul promovarii artelor ca mod de expresie si comunicare in scoala.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.