Nemira lanseaza “O istorie intima a omenirii”

Editura Nemira va invita pe 2 octombrie, ora 19.00, la Libraria Humanitas Cismigiu, la evenimentul de lansare a volumului “O istorie intima a omenirii”, de Theodore Zeldin, o carte monumentala despre evolutia emotiilor in istorie si cultura. Invitati vor fi Cristina Bogdan, Iuliana Alexa, Eugen Ciurtin si Vintila Mihailescu.

In paginile acestei carti nu se afla istoria ordonata ca in muzee, cu fiecare imperiu si perioada atent delimitate, ci o istorie a sentimentelor si emotiilor oamenilor din trecutul si prezentul nostru. In cele 25 de capitole, Theodore Zeldin porneste de la dilemele vietii de azi si priveste spre sperantele pierdute si redobandite ale fiintei umane, spre singuratate si imunitatea la ea, spre arta conversatiei si spre aparitia unor noi forme de iubire si dorinta. Cum s-a schimbat in timp dorinta pe care barbatii o simt fata de femei sau fata de alti barbati? Cum au scapat oamenii de frica inventand frici noi? De ce sunt asa de fragile prieteniile dintre barbati si femei?

Theodore Zeldin (n. 1933), de origine palestiniana, este filosof, istoric, sociolog si scriitor. Este membru al Academiei Britanice si al Royal Society of Literature, a primit Ordinul Imperiului Britanic, Legiunea de Onoare si Ordinul Artelor si Literelor din Franta, toate cu rang de comandant. A castigat Premiul Wolfson, cea mai importanta distinctie pentru istorici din Marea Britanie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *