Tabara Internationala de Sculptura in Piatra incepe azi

A doua editie a Taberei Internationale de Sculptura in Piatra Maciuca incepe luni, 2 octombrie 2017. Timp de trei saptamani, unsprezece sculptori din cinci tari vor lucra in blocuri de piatra de dimensiuni mari. Operele create de acestia vor constitui monumente de for public, ce vor fi accesibile publicului larg pentru o perioada nedeterminata, odata ce proiectul se incheie.

Sculpturile vor fi amplasate in centrul Comunei Maciuca, intr-un parc sculptural, alaturi de operele realizate la prima editie, in 2014.

Cei unsprezece sculptori invitati in 2017 sunt: Giovanni CAROSI (Italia), Mathieu CHIVA (Franta), Viorel ENACHE (Romania-Franta), Zoran GRINBERG (Serbia), Joy JAROBA (Chile), Anne LE LOUARN (Franta), Kevin MEUNIER (Franta), Razvan MINCU (Romania), Fanny PIEPLU (Franta), Sergiu SALISTE (Romania), Lucian TARAN (Romania).

Organizatorii si-au propus sa creeze un proiect cultural deschis unor categorii diverse de public. Asadar, pe langa realizarea sculpturilor, vor avea loc ateliere pentru copii, intalniri cu artisti din regiune si cu elevi ai Liceului de Arte “Victor Giuleanu” din Ramnicu-Valcea, o expozitie temporara gazduita de Muzeul de Arta “Casa Simian” din Ramnicu-Valcea si alte activitati menite sa surprinda, sa emotioneze, sa educe si sa inspire, sa apropie publicul de arta contemporana.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.