Expozitie de pictura: Róbert Köteles Solo Show

Noua expozitie Róbert Köteles Solo Show de la ARCUB va fi deschisa intre 9 noiembrie 2017 si 14 ianuarie 2018, in cadrul Programului Expozitional ARCUB 2017. Expozitia este ingrijita de Silviu Padurariu si intentioneaza sa plaseze un nume important, format in mediul artistic timisorean, in fenomenul cultural din Capitala.

Reprezentant al unei picturi numite de obicei nonfigurative, Róbert Köteles este recunoscut pentru formulele complexe abstractizante si pentru un stil aparte de a provoca receptorul sa se debaraseze de stereotipiile culturii vizuale si sa experimenteze lumea prin propriile trairi si perceptii.

Identitatea artistului a fost conturata, in ultimii 20 de ani, de elemente precum recurenta tematica, vizualitatea in serie, tendinta abstractizarii, imaginea ca traseu prin timp si productia imaginii ca experienta in lume. „Róbert Köteles nu doar adauga, strat cu strat, ci da la o parte, elimina descrierea figurii, pastrand jocul pe terenul suprafetei picturii. Tehnicile clasice devin chiar subiectele de cercetare si fabricare ale imaginii lui – pasta este umbra, incizia este desen, geometria este figura. Róbert Köteles este un martor al propriilor individuari realizate prin interogarea permanenta a legilor si instrumentelor vechi ale picturii.” (Silviu Padurariu)

In acest context, expozitia solo a pictorului Róbert Köteles reprezinta o forma de confirmare a unui parcurs artistic, dar si o forma de colaborare intre reteaua institutionala din Capitala si reteaua din vestul tarii.

Vernisajul va avea loc pe 9 noiembrie, de la ora 18:00 la ARCUB (Str. Lipscani 84-90).
Perioada de vizitare: 9 noiembrie 2017 – 14 ianuarie 2018, zilnic intre 14:00 – 22:00

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.