Michael A. Stackpole: „Lumea noua”

Si iata ca, dupa „Atlasul secret” si „Hartile prevestitoare”, a venit si randul ultimului volum al trilogiei scrise de Michael A. Stackpole sa intre pe mainile cititorilor dornici sa afle deznodamantul aventurilor familiei Anturasi, printilor Cyron si Pyrust, imparatesei Cyrsa si ale altor personaje fascinante.

Daca volumul al doilea ii lasase pe cititori uimiti de faptul ca imparateasa Cyrsa nu pierise, asa cum se credea, la Urgie, si Nelesquin, adversarul ei, se trezise si el din morti pentru a deveni imparat peste toate taramurile, ultimul volum, „Lumea noua„, vine sa faca lumina in situatia politica a teritoriilor vechi si noi, precum si in vietile personale ale celor implicati. Daca Jorim aflase ca nu este om, ci zeu, acum el are de trecut prin cele noua iaduri pentru a scapa de furia zeului malefic Nessagafel, creatorul care isi ura creatia. Nirati, sora lui umana care murise desi nu disparuse cu totul, paraseste raiul sau personal creat de bunicul magician Qiro si se da peste cap pentru a-l salva pe Jorim, ocazie cu care isi descopera vocatia pe care o cautase fara succes in toata viata ei de muritoare. Keles, al treilea frate Anturasi, isi accepta puterile pe care le pune in slujba celor multi si, cu toate ca traieste durerea pierderii unei persoane foarte dragi, gaseste forta de a-si continua viata ajutandu-se atat pe el, cat si pe cei din jur. Iar confruntarea dintre Cyrsa si Nelesquin, fiecare sustinut de forte armate alcatuite din tot felul de fiinte ciudate si masinarii uluitoare, nu poate avea decat un invingator.

Cine va fi imparatul tuturor teritoriilor? Cine e de partea Binelui si cine de a Raului? Cine isi va folosi puterile magice in scopuri nobile si cine va fi coplesit? Cum se vor lega toate firele insirate de autor si ce se va alege de lumea stiuta de toti si de cea abia intrezarita?

„Lumea noua” incheie cum nu se poate mai nimerit trilogia: actiunea se desfasoara in ritm trepidant, personajele trec prin situatii de neimaginat, iar cititorul este purtat cu maiestrie prin taramuri de basm, cu personaje magnifice care trec prin suferinte teribile, intrigi si comploturi, aliante fericite, iubiri, pierderi, sperante, regrete si regasiri. Pentru pasionatii de romane fantasy, trilogia lui Michael A. Stackpole, aparuta la Editura Nemira (editia a doua chiar) se constituie intr-o lectura mai mult decat satisfacatoare. Cele trei volume se gasesc pe site-ul editurii, la pret redus, cu un click AICI, dar fiecare volum poate fi cumparat si separat.

Culmea intelepciunii este sa nu intrebi ce-ti rezerva viitorul, ci sa te aventurezi inainte si sa-l descoperi. Exista o noua ordine in Cer, dar si pe pamant. Asta nu inseamna ca nevoia de eroi a disparut, si nici ca ticalosia a pierit si ea. Lumea noua, dupa cum vei afla, are multe in comun cu cea veche.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.