Despre un volum colectiv: “Domino”

Volumul “Domino”, aparut la Editura Tritonic, reuneste cateva personaje create de autori romani, implicate intr-o serie de intamplari legate printr-un fir clar. Bogdan Hrib, Lucian Dragos Bogdan, Teodora Matei, Daniel Timariu si Anamaria Ionescu sunt cei care pun cap la cap povestile care alcatuiesc un intreg.

Fiecare autor a adaugat in “Domino” cate o poveste, mai putin Bogdan Hrib care a scris atat partea de inceput, cat si alte cateva intercalate. Desi prezinta cazuri politienesti independente, fiecare cu punctul sau de pornire si de incheiere, povestile sunt bine legate intre ele atat narativ, avand elemente comune, cat si prin stilul de scriere: daca nu stii ca e vorba de mai multi autori, nici n-ai de unde sa-ti dai seama ca nu e unul singur. 🙂

Nu va uitati la cat de firava e cartea ca aspect (stiti, genul care incape in poseta si nu ne rupe mainile in autobuz), continutul nu e deloc subtire: totul este concentrat, are actiune, precizie, devii curios, vrei sa stii ce se intampla mai departe. Si te bucuri sa te reintalnesti cu personajele, in cazul in care deja te-ai intalnit cu ele in romanele si povestirile scrise de cei cinci autori: Tony Demetriade al lui Bogdan Hrib, Marian si Bintintan creati de Lucian Dragos Bogdan, Iordan al lui Teo Matei, Danelescu al lui Daniel Timariu si Sergiu Manta cel inchipuit de Anamaria Ionescu.

Daca, insa, sunteti la prima intalnire cu aceste personaje si vreti sa le cunoasteti mai bine, pe Tony il puteti gasi, de exemplu, in volumul “Patimile doamnei ministru”, pe Marian si Bintintan in “Vanatorii de capete”, pe Iordan in volumul “In mintea comisarului”, pe Danelescu in “Fete in rosu si alte povestiri politiste”, iar pe Sergiu in “Zodiac”.

Cartea se gaseste AICI sau, daca dati o fuga la Gaudeamus zilele acestea, pana pe 26 noiembrie, ii puteti prinde pe acolo chiar si pe autori.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *