Au inceput inscrierile pentru Gala Premiilor Gopo

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care premiaza realizarile anuale ale cinematografiei autohtone a ajuns la cea de-a XII-a editie si va avea loc in martie 2018, la Bucuresti. Peste 20 de filme documentare si de fictiune lansate in cinema in 2017 sunt eligibile pentru a fi jurizate si nominalizate la Premiile Gopo 2018.

Printre filmele eligibile la titlul pentru Cel mai bun film romanesc al anului 2017 se numara “Ana, mon amour”, castigatorul Ursului de Argint pentru cea mai buna contributie artistica la Berlinale, “Fixeur”, propunerea Romaniei la Premiile Oscar, filme cu succes la public precum “Octav”, “Ghinionistul”, “6,9 pe scara Richter”, “Hawaii” sau “Un pas in urma serafimilor”. In lista filmelor eligibile se regasesc anul acesta patru documentare lansate in 2017: “Planeta Petrila”, “Tara moarta”, “Ouale lui Tarzan” si “Lovesc, deci exist”. Lista completa a filmelor eligibile se regaseste pe www.premiilegopo.ro.

In cazul filmelor eligibile la categoriile Cel mai bun film documentar si Cel mai bun scurtmetraj de fictiune, inscrierea filmului de catre producatori este obligatorie, pentru ca acestea sa fie luate in considerare de catre juriul care va decide nominalizarile. Inscrierile pentru cea de-a 12-a editie a Premiilor Gopo au loc in perioada 10-25 ianuarie 2018.

Producatorii si realizatorii de film documentar sau scurtmetraj din Romania sunt invitati sa completeze fisa tehnica disponibila pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro si sa o trimita in format electronic, impreuna cu link-ul de vizualizare a filmului, pe adresa de email: alexandra.boghiu@premiilegopo.ro

Gala Premiilor Gopo 2018 – editia a 12-a este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Babel Communications.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.