„In pronuntare” merge la Berlin Critics’ Week

„In pronuntare” („Yet to rule”), debutul in lungmetraj al Mihaelei Popescu, cu Dorotheea Petre si Cuzin Toma, a fost selectat in cadrul in cadrul celei de-a patra editii a „Woche der Kritik Berlin/ Berlin Critics’ Week”, un eveniment organizat de catre Asociatia Criticilor de Film din Germania.

„In pronuntare” este o drama suprarealista despre un judecator a carui identitate se fragmenteaza tot mai mult intre rutina unui serviciu care nu-i ofera nicio satisfactie si o casnicie esuata. Portretizand dificultatile unui personaj prins in lupta dintre instinct si ratiune, regizoarea construieste o poveste emotionanta care imbina cu maiestrie detalii cotidiene si elemente suprarealiste.

„Comitetul nostru de selectie a fost foarte impresionat atat de conceptul cinematografic, cat si de mizanscena puternica. Daca aceasta constructie libera cu elemente realiste si mistice reuseste sa curga, atunci acest lucru se datoreaza atat modului inteligent in care regizoarea a lucrat cu actorii, cat si unui ochi excelent pentru locatii si situatii. In ciuda melancoliei, filmul provoaca spectatorul experimentat sa isi reevalueze asteptarile fata de cinematografie (inclusiv cea romaneasca)”, mentioneaza Asociatia Criticilor de Film din Germania in declaratia Berlin Critics’ Week.

Filmul „In pronuntare” a fost produs de Saga Film, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, si va avea premiera mondiala pe 17 februarie la Berlin.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.