LA LUMIÈRE COMIQUE – concert de muzica baroca

Filarmonica George Enescu si Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura va invita la Ateneul Roman marti, 6 martie 2018, ora 19:00, pentru un concert de muzica baroca sustinut de Musica Ricercata – prima orchestra de muzica baroca (acordata la diapazon 415 Hz) infiintata de un dirijor roman: Gabriel Bebeselea.

Concertul, intitulat LA LUMIÈRE COMIQUE, se inscrie in seria manifestarilor de celebrare a 150 de ani de la fondarea Filarmonicii George Enescu si are loc in cadrul intalnirilor muzicale Opera FANtastica, initiate si moderate de Luminita Arvunescu.

Prilejul de a asculta o orchestra baroca este unul rar pentru melomanii romani – mai ales pentru bucuresteni – iar programul ales de Gabriel Bebeselea este, la randu-i, o premiera. Dupa cercetarea in arhive a manuscriselor si transcrierea lor, tanarul muzician roman aduce pe podiumul de concert al Ateneului Roman muzica de la curtea Regelui Ludovic al XIV-lea, reconstituita dupa modelul spectacolelor realizate de Jean-Baptiste Lully si Marc-Antoine Charpentier pe textele lui Moliere, intr-un program care cuprinde si selectiuni din intanirea dintre Jean-Philippe Rameau si Voltaire.

Biletele se gasesc la Casa de bilete a Ateneului Roman (Str. Constantin Esarcu, nr. 2), de marti pana vineri in intervalul orar 12.00 – 19.00.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.