Spectacol la MNLR: “Fugato labile: Camille Claudel”

Muzeul National al Literaturii Romane va invita la un spectacol-eveniment cu piesa “Fugato labile: Camille Claudel”, dupa textul “Fugato labile pour Camille Claudel” de Georgette Garbes Putzel. Evenimentul va avea loc miercuri, 7 martie, ora 19.00, in sediul din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe).

“Fugato labile pour Camille Claudel” inseamna revenirea pe scena (ca actrita) dupa 20 de ani a Lianei Ceterchi si este un omagiu adus artistei Camille Claudel – femeie de geniu, eleva, prietena si iubita a sculptorului Auguste Rodin, ale carei lucrari au depasit faima ilustrului sau profesor.

Piesa Georgettei Garbès Putzel insira bucurii si tristeti, intr-o limba de mare frumusete si muzicalitate, text tradus de Edith Negulici. Camille s-a nascut la 8 decembrie 1864, in minuscula asezare din Fère-en-Tardenois, in celebra regiune medievala numita Hauts-de-France. A murit la 19 octombrie 1943, la Montdevergues, Avignon, intr-un ospiciu. Muzeul National de Arta al Romaniei detine doua lucrari ale artistei Camille Claudel: Sculptorul Rodin (gips patinat) si Tors de femeie (bronz), in Sala de arta franceza din secolele XVIII-XIX, alaturi de pictorii Claude Monet, Paul Signac, Alfred Sisley si de sculptorii Auguste Rodin si Antoine Bourdelle.

Accesul la eveniment este gratuit si se face in ordinea sosirii participantilor, in limita locurilor disponibile, acest lucru realizandu-se in intervalul orar 18:30-19:00.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *