“Schneider si Schuster” se joaca la ARCUB de Ziua Mondiala a Teatrului

De Ziua Mondiala a Teatrului, Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti – prezinta “Schneider si Schuster” de Joshua Sobol, in regia lui Lucian Pavel, un spectacol incantator despre arta actorului, intesat cu momente pline de umor marti, 27 martie, de la ora 20:00, la Sala Mare ARCUB.

Actorii Mihai Calin si Richard Bovnoczki vor putea fi admirati de publicul bucurestean cum jongleaza intre drama si umor in rolurile personajelor Schneider si Schuster. Acestia sunt doi actori evrei care decid sa infiinteze, la Lodz, in Polonia, un teatru care isi doreste sa atinga, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natura sociala, umana si artistica ale timpului lor, nestiind ca acest plan ii va conduce usor catre capcana lagarelor de concentrare. Cei doi isi traiesc o buna parte din viata inchisi, urmand ca apoi sa fie deportati in Siberia, iar dupa Perestroika-Glasnost, se trezesc in salbatica lume capitalista de astazi.

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ si http://bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.

Ziua Mondiala a Teatrului a fost creata de Institutul International de Teatru in cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena, si a fost sarbatorita prima data in 1962, la 27 martie, ziua in care se deschidea stagiunea Teatrului Natiunilor din Paris. De atunci, in fiecare an, la aceeasi data, comunitatea teatrala internationala, artisti si public deopotriva, precum si centrele nationale din cele 100 de tari membre ale Institutului International de Teatru, celebreaza Ziua Mondiala a Teatrului, ca un moment de afirmare a fortei de comunicare a artei scenice, ca mod de expresie a umanitatii, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.