A inceput concursul “Scoala ta merita o biblioteca!”

Desi cartea este principalul instrument care sta la baza educarii elevilor, fondul de carte din multe scoli este redus. Pentru a veni in sprijinul acestora, Fundatia Dan Voiculescu si Editura Rao dau startul concursului national “Scoala ta merita o biblioteca!”, prin care se vor construi biblioteci in diferite localitati.

Cartea reprezinta universul prim al copiilor aflati pe drumul cunoasterii, intr-o societate a cunoasterii, asa cum se definesc cultural atat Uniunea Europeana, cat si statele care o compun. Acest drum ar trebui sa inceapa in sanul familiei si apoi sa-si identifice epicentrul in scoala, unde, cu predilectie, dascalii incearca sa ii atraga pe copii in universul cartilor, prin metode si procedee care cultiva interesul pentru lectura.

Toate institutiile de invatamant (scoli si licee) sunt invitate sa aplice la programul “Scoala ta merita o biblioteca!”, pana pe 1 ianuarie 2019, in conformitate cu prevederile Regulamentului Oficial. Pentru a aplica, scolile trebuie sa completeze formularul de inscriere aflat la link-ul de mai jos si sa raspunda la intrebarea: “De ce merita scoala ta sa castige o bibiloteca RAO?”. In fiecare luna din perioada de desfasurare a concursului, comisia editurii RAO va desemna cate un castigator, pe baza analizarii raspunsurilor la intrebarea concursului. Inscrierea poate fi facuta de orice reprezentant al scolii aplicante (profesori, personal administrativ, bibliotecar). Premiile constau in dotarea bibliotecii scolii cu un numar de 200 de volume de carte din portofoliul editurii RAO. Formularul poate fi accesat AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *