Expozitie la Arcub: „Zile. Florin Mitroi”

ARCUB va deschide pe data de 19 aprilie expozitia „Zile. Florin Mitroi”, curatoriata de Erwin Kessler, care poate fi vizitata pana pe 17 iunie in spatiul expozitional din str. Lipscani, nr. 84 – 90. Vernisata joi, 19 aprilie, de la ora 18.00, expozitia este gandita ca un jurnal sui generis al operei lui Florin Mitroi.

Expozitia cuprinde o selectie dintre sute de lucrari si mii de desene, multe dintre acestea expuse public pentru prima data abia dupa disparitia artistului, in 2002. Expozitie necesara, care contribuie la configurarea numelui Florin Mitroi in arta contemporana romaneasca, „Zile. Florin Mitroi” prezinta o creatie artistica frenetica, marcata de violenta, erotism, suicid, critica sociala si nesupunere politica.

„Retinerea de a (se) expune si putinatatea lucrarilor prezentate puteau lasa impresia unei opere restrinse. Abia dupa disparitia lui Florin Mitroi, opera sa a putut fi apreciata nu doar la justa ei valoare, ci si la justa ei dimensiune. Sute de lucrari si mii de desene ne releva astazi un artist pasional, de un intens tragism, ce emana din lucrari de o brutalitate, vehementa si exigenta artistica fara egal”, declara curatorul expozitiei, Erwin Kessler.

Expozitia poate fi vizitata zilnic, in perioada 19 aprilie – 17 iunie, in intervalul orar 14.00 – 22.00. Intrarea este libera.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.