23 aprilie – 6 mai: Festivalului International Shakespeare la Craiova

Cea de-a XI-a editie a Festivalului International Shakespeare va avea loc in perioada 23 aprilie – 6 mai 2018 la Craiova. Considerat unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei si printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, editia din 2018 a evenimentului se desfasoara sub genericul “Planeta Shakespeare”.

Organizat de Teatrul National “Marin Sorescu” si Fundatia Shakespeare, cu spijinul Primariei Municipiului Craiova si Consiliului Local Municipal, Festivalul International Shakespeare aduce la Craiova peste 25 de spectacole din 13 tari printre care: Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Romania, Belgia, Franta, Australia, Brazilia sau SUA.

Editia din acest an, cea de-a XI-a, desfasurata sub genericul “Planeta Shakespeare”, se va deschide in data de 23 aprilie, ziua nasterii si mortii lui William Shakespeare, cu spectacolul “Povestile africane ale lui Shakespeare”, prezentat de Teatrul Nou din Varsovia (Polonia), in regia lui Krzysztof Warlikowski, unul dintre cei mai apreciati regizori europeni si se va incheia pe 6 mai cu spectacolul “Ace si Opium”, in directia de scena a reputatului regizor Robert Lepage, despre care legendarul Peter Brook afirma ca este “geniul regiei mondiale contemporane”. Spectacolul este prezentat, in afara programului shakesperian, de celebra companie canadiana Ex Machina din Quebec.

Informatii despre program si bilete gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.