Documentare de arta la Happy Cinema

Happy Cinema din Liberty Center va invita saptamana aceasta si saptamana viitoare la doua documentare de arta: pe data de 21 aprilie puteti urmari BOTTICELLI: INFERNO, iar pe 26 aprilie WUNDERKAMMER – WORLD OF WONDERS. Biletele costa 26 lei si se gasesc la Happy Cinema sau de pe www.happycinema.ro.

Botticelli a ilustrat Infernul din “Divina Comedie” a lui Dante intr-un total de 102 desene. Documentarul “Botticelli Inferno” investigheaza secretele din spatele acestor desene, care ne arata o fata intunecata a artistului renascentist, cunoscut pentru picturile idilice, care inspira calm, cum ar fi “Nasterea lui Venus” si “La Primavera”. Documentarul a fost filmat la Galeria Uffizi din Florenta, Biblioteca Vaticanului, in Londra, Berlin si Scotia.

“The Wunderkammer/ Cabinetul de curiozitati” reproduce ideea de “lume intr-o camera”: intr-o singura incapere colectionarul isi restrange si isi controleaza universul. Filmul contine dezvaluiri personale ale colectionarilor care isi impartasesc povestile, experientele, calatoriile. Spectatorul este purtat in locuri inaccesibile din Franta, Italia, Austria si Anglia pe masura de documentarul exploreaza trecutul si prezentul si sapa in Wunderkammer-ul de astazi, conducand inevitabil la intrebarea: Ce rezerva viitorul pentru curiozitate?

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.