Concurs pentru muzicieni: New Jazz Performers

Pentru prima data in istoria festivalului Bucharest Jazz Festival, singurul eveniment international de jazz din Capitala lanseaza concursul destinat tinerilor instrumentisti de jazz, New Jazz Performers. Programul de comisionare face parte din agenda celei de-a saptea editii a Bucharest Jazz Festival (2-8 iulie).

Demarat in 2015, concursul New Jazz a aparut din nevoia lansarii unui program de comisionare care sa sprijine compozitia romaneasca de jazz. Dupa doua editii New Jazz Works, la initiativa directorului artistic curent al festivalului, Teodora Enache, concursul anual al Bucharest Jazz Festival se concentreaza in fiecare editie pe cate o disciplina a jazzului, fie ca este vorba de compozitie de jazz, interpretare vocala sau interpretare instrumentala.

Intitulat New Jazz Performers, programul de comisionare al BJF 2018 vizeaza artistii din Romania care au nevoie de sprijinul comunitatii de jazz si de suportul institutiilor culturale de gen. Concursul este deschis artistilor instrumentisti de jazz romani sau straini rezidenti in Romania, cu varsta maxima de 30 de ani impliniti pana la data inceperii concursului.

Principalele criterii de evaluare in cadrul concursului New Jazz Performers sunt: autenticitatea perfromantei, calitatea improvizatiei, evaluarea dimensiunii ritmice a discursului muzical si stapanirea mijloacelor de realizare a creatiei interpretative si improvizate.

Aplicantii sunt evaluati de un juriu de specialitate in cadrul celor doua etape ale concursului. Artistul caștigător va fi invitat sa concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival in cadrul editiei din 2019.

Calendar New Jazz Performers:
Etapa 1:
• 25.05.2018 – open call concurs
• 18.06.2018 – termen limita de trimitere a dosarelor
• 25.06.2018 – anunt finalisti prima etapa
Etapa 2:
• 3-6 iulie – prestatii live ale finalistilor la Gabroveni Jazz Club

Dosarul electronic se trimite prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro si va contine:
1. CV-ul aplicantului;
2. doua link-uri: un link audio (poate fi si inregistrare din studio) + un link video, cu doua piese la alegere
3. copie dupa actul de identitate/ actul de rezidenta.
4. Partiturile celor doua piese la alegere pe care aplicantul intentioneaza sa le interpreteze daca este admis in etapa a doua.

Termenul limită de trimitere a dosarelor de aplicație este: 18.06.2018, ora 17:00.
Intrebările cu privire la Programul New Jazz Performers pot fi adresate prin e-mail la adresa: protocol@arcub.ro pana la: 06.06.2018, ora 12:00. Raspunsurile se dau cel tarziu pana la: 08.06.2018, ora 17:00.

Procesul de selecție in vederea concursului New Jazz Performers se incheie după decizia membrilor juriului asupra caștigătorilor. Nu se pot depune contestații. Prin trimiterea dosarului de aplicație pe e-mail, candidatul declară pe propria răspundere că a parcurs cu atenție și este de acord cu termenii și condițiile regulamentului.

Detalii despre open call si adresa la care pot fi trimise dosarele de aplicatie se gasesc pe site-ul evenimentului la: bucharestjazzfestival.ro/comisionarile-bjf/new-jazz-performers

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *