Avanpremiera la Teatrul “Stela Popescu”: “Hotul de margaritare”

Spectacolul “Hotul de margaritare”, in regia Amaliei Ciolan, va fi prezentat in avanpremiera/repetitie cu public in seara de 8 iunie, de la ora 20:00, la Sala Mica a Palatului Copiilor. Premiera oficiala a spectacolului va avea loc in deschiderea stagiunii de toamna a Teatrului “Stela Popescu”.

Textul piesei “Hotul de margaritare”, scris in anii 50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, este centrat pe parabola Fiului Risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Textul este plin de imagini de o frumusete stilistica, dar si teologica deosebita, dezvaluind spectatorului deopotriva pe scriitorul Valeriu Anania si pe calugarul Bartolomeu Anania.

Conceptul regizoral nu se limiteaza la cuvant, spectacolul beneficiind de contributia corpului de balet al Teatrului “Stela Popescu”, care isi descopera valente noi, situandu-se la granita dintre coregrafie si joc scenic. Din distributie fac parte Cristian Neacsu, Daniel Filipescu/Alexandru Floroiu, Paul Cimpoieru, Sorin Aurel Sandu, Catalin Frasinescu, Tamara Roman/Amalia Popa, Teodora Calagiu Carafil/Ana Maria Carablais, Viorel Stefan Paunescu.

“Chiar daca porneste de la parabola biblica, textul este atat de bine construit, atat de posibil, de omenesc si de actual – un tanar care pleaca sa afle lucrurile intr-o alta lume – incat interesul poate veni tocmai din faptul ca noi chiar traim vremuri in care tinerii isi cauta norocul, viata, profesia intr-un alt spatiu decat cel in care s-au nascut.” Amalia Ciolan

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *