Documentare istorice si de arta la Happy Cinema

In luna iunie, spectatorii vor putea sa vada la HAPPYCINEMA® doua filme documentare remarcabile ca realizare cinematografica, dar si ca valorare istorica, unul despre obsesia lui Hitler pentru acapararea tuturor colectiilor private de arta, celalalt despre tumultoasa viata a pictorului italian Caravaggio.

“Hitler versus Picasso and the Others” este un documentar istoric despre campania regimul nazist impotriva asa-zisei “Arte degenerate”, etichetata drept “cosmopolita si comunista”. Picturi celebre semnate de Johannes Vermeer, Sandro Botticelli, Pablo Picasso, Henri Matisse, Pierre-Auguste Renoir, Marc Chagall, Claude Monet si multi altii, au fost furate si ascunse, iar proprietarii lor au fost obligati sa le doneze Fuhrerului in schimbul libertatii. Acest documentar-eveniment include un tur cinematografic de-a lungul a patru expozitii uimitoare cu povesti cutremuratoare din anii 1937, 2010 si 2017.

“Caravaggio: The Soul and the Blood” continua seria documentarelor de arta de la Happy Cinema si este o calatorie emotionanta de-a lungul vietii unuia dintre cei mai misteriosi si controversati pictori. Un artist revolutionar, Michelangelo Merisi da Caravaggio a fost privit cu ochi aspri de catre contemporanii sai, calatorind dintr-un loc in altul in Milano, Florenta, Napoli si Malta. A lasat in urma 40 de opere de arta care se regasesc in prezent in 15 muzee din lume. Documentarul are la baza o cercetare minutioasa asupra vietii tumultoase a artistului, care si-a pus amprenta asupra creatiilor sale. Capodoperele lui Caravaggio isi au ecourile in experientele personale ale artistului, un geniu care a refuzat sa se supuna normelor de atunci, un pionier si un spirit torturat in acelasi timp. “Caravaggio: The Soul and the Blood” este documentarul contrastelor dintre lumina si umbra atat din punctul de vedere al stilului de filmare, cat si din perspectiva unei rafinate analize a acestei personalitati marcante.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.