Expozitie de arta vizuala MASTER AN I – DISERTATIE 2018

UNIVERSITATEA NATIONALA DE ARTE BUCURESTI organizeaza pe 18 iunie, ora 19:00, vernisajul expozitei de arta vizuala MASTER AN I / DISERTATIE 2018, in spatiul expozitional METROPOLIS ART COLLECTION. Protagonistele evenimentului sunt: Raluca Diaconu – master anul II, Alexandra Sarivan si Corina Zabava – master anul I.

Cele trei studente apartin Departamentului Arte Textile si Design Textil, Facultatea de Arte Decorative si Design, UNIVERSITATEA NATIONALA DE ARTE BUCURESTI, fiind coordonate de conferentiar univ. dr. Daniela Frumuseanu.

Proiectul Ralucai Diaconu, “The Paradox”, dezvolta un contrast intre aparenta si realitate, oferind iluzia de textura dura de lemn transpusa cu ajutorul procedeelor serigrafice pe material textil. Scopul acestei lucrari este de a aduce natura mai aproape de oameni.

Colectia “Eco-textil” apartinand Alexandrei Sarivan exprima un mesaj vizual referitor la productia textila de tip ecologic. Colectia cuprinde obiecte vestimentare realizate din materiale naturale tip bumbac innobilate cu ajutorul unor tehnici de vopsire ecologice. Ansamblul vestimentar este destinat sezonului Primavara-Vara, avand un dublu stil: casual-elegant. Nota de eleganta este data de structurile textile bidimensionale si tridimensionale detasabile aplicate pe suprafata obiectelor vestimentare.

Proiectul Corinei Zabava, “REVEAL”, porneste de la constientizarea influentelor negative ale realitatii virtuale si ale strategiilor de marketing asupra imaginii de sine. Efectele acestora sunt generatoare de presiuni sociale, in special in randul noilor generatii, care se confrunta adesea cu nevoia de acceptare. “REVEAL” inseamna a dezvalui, asadar proiectul propune dezvaluirea adevaratului sine, a individualitatii fiecaruia, celebrarea unicitatii.

Intrarea este gratuita. Expozitia poate fi vizitata in perioada 18 iunie – 1 iulie 2018.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *