Expozitie de pictura: “Haptic Perception”

Vernisajul expozitiei “Haptic Perception” a artistei Cornelia Petrea, curatoriata de Mihaela Ion, va avea loc joi, 28 iunie, de la ora 18.00, la Galeria Horatiu Malaele. Expozitia poate fi vizitata pana pe 12 iulie 2018 si, pe parcursul panotarii evenimentului, duo-ul artist – curator va propune intalniri one-one cu publicul.

Cornelia Petrea este un caz insolit de artista care, fara un parcurs educational in domeniul artei, reuseste sa expuna si sa vanda lucrarile sale in Statele Unite ale Americii, Canada si tari din Europa, cea mai recenta expozitie la care a participat avand loc in Monaco. Artista foloseste acrilicele si tehnica de mixed media intr-un joc artistic definit de spontaneitate, emotie si energie, joc in urma caruia rezulta picturi care atrag toate privirile. Cornelia Petrea isi defineste lucrarile ca fiind medii vizuale care transpun o lume aflata intre vis si aievea, realitate si imaginatie artistica, transcendent si imanent.

“Fiecare lucrare prezinta un nou aspect al unei posibile realitati, si de multe ori aceste lumi imaginate au nevoie de o panza mai ampla, multe dintre creatiile sale fiind diptice sau triptice. Picturile sale nu au nevoie de o rama, acestea isi definesc perimetrul conventional prin culorile care se continua natural si pe marginile sasiului”, afirma Mihaela Ion, curatoarea expozitiei.

Expozitia “Haptic Perception” este un eveniment care se desfasoara in centrul vechi al Bucurestiului – Galeria Horatiu Malaele – atragand astfel un nou public neemancipat din punct de vedere artistic. Evenimentul reprezinta prima expozitie personala a artistei, iar intrarea este libera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *