Lansare de carte si concert de sitar Mark Dyczkowski

Editura Herald si Hermitage. Urban spiritual hub (Str. Mihai Eminescu, nr. 127) va invita marti, 26 iunie, ora 18.30 la evenimentul special “Freamatul Inimii spirituale – Doctrina Vibratiei in śivaismul casmirian”: lansarea cartii “Doctrina Vibratiei” a prof. Mark Dyczkowski, care va oferi in incheiere si un concert de sitar.

In cadrul evenimentului se va discuta despre śivaismul non-dualist casmirian alaturi de invitatii: prof. Mark Dyczkowski, discipol al ultimului maestru al śivaismului casmirian, Swami Lakshmanjoo si posesor al unui doctorat la Universitatea Oxford cu specializarea śivaism casmirian, sub indrumarea prof. Alexis Sanderson, Adrian Moldovan, profesor de yoga si Mihai Lita, coordonatorul colectiei Tantra a Editurii Herald. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald). Intrarea este LIBERA in limita locurilor disponibile.

La nivelul inferior al constiintei simturile fizice sunt mai mult decat simple instrumente de perceptie. Ele sunt exteriorizate si opereaza in relatie cu obiectele exterioare.
La nivelul superior, atunci cand „insula constiintei intrupate” a fost distrusa si cufundata in oceanul purei constiinte, simturile percep realitatea intr-un fel nou, in afara timpului.
Ele sunt interiorizate, in sensul ca sunt recunoscute ca fiind forte spirituale care opereaza in sacralitatea constiintei. Cufundate in Marea Lumina a lui Bhairava, simturile sunt divinizate, iar activitatea lor il conduce pe yoghin la realizari mai inalte ale constiintei chiar si atunci cand ele isi percep obiectele specifice. Astfel, dupa ce ele insele au fost iluminate de catre Śiva, simturile il ilumineaza pe yoghin, astfel incat el realizeaza in acest fel ca simturile sunt energia pura a constiintei (Spanda), care percepe Divinul manifestat ca senzatii.

(Mark Dyczkowski)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *