13 iulie – 5 august: B-Fit in the Street!

Peste 400 de artisti internationali vin intre 13 iulie si 5 august la Bucuresti pentru a zecea editie a Festivalului International de Teatru de Strada Bucuresti – B-Fit in the Street!, anunta Arcub. Editia celebreaza si Centenarul Marii Uniri, aducand cea mai mare selectie de productii romanesti de pana acum.

Intitulata „O poveste romaneasca in Anul Centenarului”, editia din acest an a Festivalului International de Teatru de Strada Bucuresti se numara astfel printre cele mai de amploare evenimente din anul Centenarului, cu patru weekenduri care cuprind peste 40 de spectacole din 12 tari participante si zeci de reprezentatii in zone cheie din Bucuresti.

Programul editiei aniversare include:

Productii romanesti: Prima productie romaneasca de mari dimensiuni reinterpreteaza in premiera basmul lui Harap Alb, iar acrobatii, artistii pe catalige si circarii din Romania sustin numere de teatru stradal alaturi de artisti internationali.

Instalatii interactive: In premiera la editia din acest an, instalatii de marimi impresionante plasate in zone centrale pot fi explorate de bucuresteni si turisti pe tot parcursul festivalului. Pentru prima data la Bucuresti, artista daneza Karoline H. Larsen aduce in Piata Universitatii „Collective Strings”, o instalatie din 300 de kilometri de franghie colorata, care permite oamenilor sa schimbe spatiul public intr-un mod creativ si liber.

Ateliere pentru copii: In fiecare weekend de festival, in Parcul Cismigiu sunt organizate sambata si duminica ateliere educative pentru cei mici, de la ateliere de percutie, de actorie si pantomima, la ateliere de confectionat papusi, ateliere de stiinta prin teatru si ateliere de magie.

Spectacole nocturne: Printre momentele culminante ale festivalului sunt productiile la scara mare programate doar in serile de weekend. Pe langa spectacolele de acrobatie aeriana care reusesc in fiecare an sa atraga cel mai numeros public, in 2018, B-FIT in the Street! aduce la Bucuresti spectacole nocturne pe apa, care promit sa impresioneze publicul prin jocuri de lumina si foc, decoruri plutitoare si scene suprarealiste. Spectacolul „Water Fools” din Franta transforma lacul din Parcul Cismigiu in scena unui carnaval pe apa, cu un puternic impact vizual.

Parade: Piata Revolutiei, Piateta Teatrului Odeon si alte zone cheie din Bucuresti gazduiesc o gama variata de spectacole de teatru de strada – reprezentatii de jonglerii cu focul, numere pentru copii, spectacole cu un impact puternic vizual si sedinte de astronomie pentru cei mici si mari. Aflat intr-o calatorie in jurul lumii, artistul japonez Performer Monk va sustine la Bucuresti un spectacol de acrobatie si jonglerie cu focul prezentat la festivaluri din Malaezia, Thailanda, Germania si Turcia.

Spectacole itinerante: Centrul Istoric si Piata Universitatii se anima in cele noua zile de festival cu ritmuri de samba, dansuri, jonglerii pe catalige, numere interactive de dans si reprezentatii de muzica live. Un spectacol de peste 30 de ani vechime, „Colored People” a starnit reactii senzationale in Canada, Brazilia, Europa si Asia, iar in 2018 ii pune la incercare pe trecatorii din Bucuresti cu aparitiile neasteptate ale artistilor francezi.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.